Vilket är ditt lyckligaste ögonblick…

Idag gör vi världen lite lyckligare. Jag lovar, det tar dessutom bara sekunder av din tid. Och bäst av allt – du gör inte bara andra lyckligare – även DU blir lyckligare på köpet.

Nu gör vi en insats för att göra världen lite lyckligare direkt! Idag!

Mina tre bästa tips för att ge lycka

Gör att någon annan får känna lycka! Forskning visar att även du blir lyckligare av att ge. Också något så enkelt som att göra en annan människa glad.

Så mina tre tips:

  1. Bjud på ett genuint, varmt leende. Det kostar inget. Ju mer du ger, ju mer får du. Ditt leende kan dessutom betyda så mycket för någon annan. Gör det som din mission – få en annan människa att le tillbaka. Varje dag.
  2. Säg hej! Det är ett magiskt ord, som gör så mycket skillnad. Det går från att osynliggöra till att inkludera din medmänniska. Tre barn i varje klass säger att de är mobbade, i Friends senaste undersökning. Vi vill alla bli inkluderade, vara med. Barn gör inte som vi säger, utan som vi gör. Så var en god förebild. Säg hej, till kollegan, till en ny kund, eller till grannen du stöter ihop med i trapphuset. Det kan betyda allt för din medmänniska.
  3. Ge genuin positiv feedback! Hylla din kollega! Hylla din vän! Om inte idag – när? Skicka ett kort mess och säg vad du uppskattar med din partner, din vän, din släkting. Och säg något uppskattande till din kollega idag. Följden blir att ju mer DU gör det, ju fler kommer andra att göra det på jobbet. Positiva kommentarer inspirerar andra, jag lovar!

Och för den modigaste som vill ge lycka till andra: Hylla någon annan offentligt! Nu kör vi! Le! Säg hej. Och hylla någon du uppskattar i din närhet.

Vad är ditt lyckligaste ögonblick den här veckan?

Vad skulle hända om ni på ert jobb började fredagens eftermiddagsmöte, med att alla får berätta om sitt lyckligaste ögonblick den här veckan för resten i gruppen?

Det kan ju vara allt ifrån att du fick en helt fantastisk stund med ditt barn, eller att en kund hört av sig och berättat vad ditt jobb och det du gjort eller sagt, betytt för den här personen. Kanske är det att du börjat dansa, eller så är det så att något du kämpat för i månader nu gått i hamn. Det kan vara stort och smått.

Mina underbara kollegor och jag har gjort den här fredagsövningen i några veckor nu, och jag måste säga: Det är fantastiskt!  Det har blivit en superhärlig mötesrutin, och jag längtar till fredagen på ett nytt sätt nu.

För att sammanfatta så lyfter lyckofrågan lyfter blicken! Skiftar mindset. Bygger tillit. Får mig att bli tacksam för att få dela andras lycka. Det blir en gåva. Att få dela lyckliga ögonblick. Resultatet blir att vi får vi en fantastisk avslutning på veckan, som får mig att riktigt längta till fredag.

Till sist får lyckofrågan oss att fokusera på vad som faktiskt är viktigt på riktigt. Samt vad som kan göra andra människor lyckliga. Det är lärorikt, och inspirerande!

frida-boisen-moderator--crashcourse-socialmedier

Så är du med?

Vågar du anta utmaningen att skifta ditt mindset och bli än mer fokuserad på de lyckliga stunderna varje vecka?
Jag lovar: Det kommer att ge resultat.

Vill du ha än fler effektiva exempel som gör skillnad? Kanske rent av en otroligt inspirerande föreläsning om hur du får din arbetsgrupp att hitta än mer arbetsglädje, med massor av konkreta tips och dessutom skratt på vägen? Hör av dig! Så kommer jag och skräddarsyr en föreläsning anpassad för att lyfta just ditt team.

Kontakta mig