Att våga – Din superkraft och motor till förändring

Våga förändra

Du vet att du vill. Ta det där nästa steget. Ändå blir det bara inte av. Ibland går det dagar, veckor, månader och år. Och fortfarande har den där drömmen inte blivit av. Eller så jobbar du fortfarande kvar på samma jobb, fastän du egentligen vill vidare. Vem ska ta steget – om inte du? Och om inte nu – när?

Att våga är en så viktig del av livet. Ofta är det rädslan för det okända som hindrar oss från att ta steget framåt i våra liv. Men genom att bara våga, kommer vi att upptäcka nya möjligheter och lära oss mycket mer om oss själva.

Hur många drömmar uppfylls aldrig eftersom du inte ens vågar säga dem högt? Inte ens för dig själv. Vi har blivit duktiga på att uppfylla andras idéer och mål. Men varför slarvar vi så ofta med oss själva? Vad är egentligen viktigast? Allt handlar om fyra bokstäver: VÅGA! Det är din superkraft och din motor till förändring.

Vill du säga upp dig? Ta nästa steg i karriären, eller egentligen jobba med något helt annat? Starta eget? Skilja dig? Få ett bättre förhållande? Eller ta tag i din egen hälsa och äntligen börja träna? Sluta grubbla, börja gör.

Våga ta en risk

Att våga handlar ibland om att ta risker. Ibland kan det till och med vara nödvändigt att ta en risk för att nå sina mål. Det kan handla om att starta ett företag, söka ett nytt jobb, ta tag i din relation eller något helt annat. Genom att våga ta en risk, visar vi oss själva att vi tror på våra egna förmågor och att vi är beredda att ta ansvar för våra val. Man vet aldrig hur det går förrän man vågar testa, och i många fall blir utfallet bättre än vad man hade kunnat tänka. Det handlar också om att våga misslyckas. Alla möten vi står inför i livet kommer inte att vara framgångsrika, men det är viktigt att inte ge upp. Att vi vågar misslyckas, lära av våra misstag och sedan fortsätta kämpa för ditt mål, kommer att leda till självutveckling och än fler lärdomar.

Ta kontroll över ditt liv

Genom att prova nya saker, ta risker och misslyckas, kommer vi att växa och utvecklas som personer. Det är viktigt att komma ihåg att det ibland inte är så lätt att bara våga, utan att det är en tröskel som måste man måste gå över för att faktiskt ta steget. Det är värt det i slutändan när du inser att du faktiskt vågade och lyckades med ditt mål. Bara genom att våga kan vi upptäcka nya möjligheter och lära oss mer om oss själva samt världen omkring oss.  våga formulera dina drömmar och hållbart staka ut vägen från ord till handling. Unna dig att våga ta kontrollen och få livet du vill ha!

Vill du har mer inspiration och tips kring att våga? Jag har skrivit boken VÅGA VÅGA som tar upp just detta, hur ska du gå tillväga? Vad ska du göra? Tips och inspirerande berättelser.

Vill du hellre lyssna på mig live? Då har jag en föreläsning som är baserad på boken!

Här kommer ni till mina böcker

Här kommer ni till mina föreläsningar