Är du en quiet quitter eller en LLL?

”Är du intresserad av den här? Jag är författaren, så fråga på”, säger jag till mannen som håller i en av mina böcker, ”Digital succé”, vid kanten av scenen.
”Nej, jag är absolut inte intresserad”, säger mannen och lägger snabbt ner boken.
”Okej”, säger jag och ler. ”Vad gör du på mässan då?”
”Jag står i en monter och säljer saker”, säger mannen.
”Jaha. Men då är den här boken perfekt för dig ju. Den handlar bland annat om social selling och hur du ökar din försäljning”.
”Nej. Jag bara står där till 16 idag. Helt ärligt – jag… skiter fullständigt i det”, säger han.
Och så gick han. Han är vanligare än du tror. Riktigt trendig rent av. Och det är en så kallad quiet quitter.

Quiet quitter, hur vanligt är det?

Visste du att mer än 50 % av alla på den amerikanska arbetsmarknaden är så kallade quiet quitters? Det visade en Gallupundersökning från tidigare i år. Quiet quitter – en person som gör minsta möjliga ansträngning på jobbet och bara exakt det. Inte ett dugg mer, vad gäller tid, ansträngning eller entusiasm.
Låter det sjukt?
(Eller inte. Kanske är det jag som är sjuk, som alltid hellre vill göra mer än vad som förväntas?)
Själv är jag av åsikten; ju roligare man gör det, ju roligare får man.
Man har inte en bra dag – man gör en bra dag.

Personligen tycker jag livet är för kort för att gå omkring och bara göra det minsta möjliga – som om man skulle köra en racerbild på första växeln och inte ge vare sig den eller sig själv chansen att maxa upplevelsen, känna vinden i håret, pirret i magen och dessutom utmana sig själv.
Jag har jobbat som arbetsledare på McDonald’s, som grådvärg i Göteborgsbaletten, på Ica, jobbat som chefredaktör, programledare, och jobbat extra i disken på min mosters lunchrestaurang.

Oavsett vilket jobb jag haft har jag alltid försökt göra mitt bästa.
För quiet quitters är det inte så. Tvärtom. Varken längtan, drivet eller passionen finns. Det är ”bara ett jobb”. Ett ställe du går till för att kunna ta pengarna och gå. Så går det att tända den där lågan? Lusten att vilja göra mer, än minsta möjliga. Jag är såklart övertygad om det.

Bli en Loud lucky lovebomber

När tidningen Arbetsliv för några år sedan i en undersökning frågade vad som är viktigast på jobbet, svarade de flesta: Positiv feedback.

Att på riktigt se människan du jobbar med och det tror jag är vägen framåt. För att lyckas gå från quiet quitters till vad jag kallar LLL: Loud lucky lovebombers. För när du hyllar någon annan då ger du mer än minimum!

Och du och din medarbetare får dessutom max tillbaka. I upplevd glädje, och det finns det forskning på. Prova om du inte tror mig. Man blir lycklig av att bara ge.

Och vem är du?
QQ: 😐 eller LLL: 😍