Vad är framgång på LinkedIn egentligen?

LinkedIn är en digital plattform perfekt för att utöka ditt nätverk, marknadsföra dig och ditt företag, bygga ditt personliga varumärke och hitta nya affärs- eller karriärmöjligheter. På plattformen skapar du en onlineprofil som fungerar både som ett digitalt CV och ett personligt brev i ett!

Att söka jobb och hitta talanger via LinkedIn

LinkedIn är en otroligt viktig plattform för rekrytering och många arbetsgivare samt rekryterare använder tjänsten för att hitta talanger. Här finns det alltså helt fantastiska möjligheter både för arbetsgivare och arbetstagare. Förutom att själv kunna dela med sig av erfarenheter på har plattformen också andra funktioner som att vara med i grupper och diskussionsforum. Där kan du skapa kontakter med andra inom samma bransch eller intresseområden. Du kan dessutom följa företag för att hålla sig uppdaterad om företagsnyheter och jobbmöjligheter.

Vad är LinkedIn Learning

framång på linkedin

LinkedIn Learning är en online-lärplattform som erbjuder utbildningskurser och videolektioner för yrkesverksamma inom olika branscher.

Användare kan välja bland över 16 000 kurser och tutorials som täcker ämnen som affärsutveckling, teknik, kreativitet, ledarskap och personlig utveckling.

Plattformen är inriktad på att hjälpa yrkesverksamma att utveckla sina färdigheter, bygga sin kompetens och öka sina karriärmöjligheter. Du kan ta kurser på din egen tid och i ditt eget tempo. Du får också tillgång till material skapat av experter och bransch ledare. LinkedIn Learning är en del av LinkedIn, vilket innebär att användarna kan koppla sin inlärningsaktivitet till sitt professionella nätverk och sin profil. Detta gör det enklare för användare att visa upp sina nya färdigheter och erfarenheter för potentiella arbetsgivare.

Plattformen i stort

Genom att skapa en relevant profil och vara aktiv på plattformen är det lätt att få nya insikter, men även att dela med dig av just dina insikter till andra. Vad är LinkedIn, är helt enkelt en fråga med väldigt många svar. Det är en bred plattform med många användbara funktioner som kan vara väldigt värdefulla för dig och ditt företag.

Nå framgång på LinkedIn

För att kunna nå framgång på LinkedIn är det första steget att skapa en inbjudande profil med en bra profilbild och text. Att skapa kontakter är också en grund till att bland annat få mer engagemang på dina inlägg. När du har en bra grundprofil med kontakter och bra innehåll är det bara att våga skriva inlägg. Skriv om något som du brinner för och som engagerar dig. Det märks om du berättar direkt från hjärtat och skapar mer känsla i ditt inlägg. Andra viktiga saker att tänka på är den översta meningen på inlägget. Det är den som avgör om någon scrollar vidare, eller tar sig tid för att läsa ditt inlägg. Och våga använd emojis! Det kanske känns som fel plattform att använda emojis på. Men det gör din text roligare att läsa och skapar mer engagemang.

Och glöm inte: Kör bara kör! Det bästa du kan göra är faktiskt att bara börja skriva inlägg som berör dig och som du engagerar dig i.

 

Gå en kurs för att lära dig att nå framgång på Linkedin

Är du Intresserad av hur du bäst bygga en profil och ett varumärke på Linkedin? Och inte minst jobbar med social Selling? I mina böcker “Digital succé” och “Digital passion” får du nycklarna till hur du lyckas nå igenom bruset och nå ut i dina sociala kanaler.

Allra bäst lär du dig genom att boka deltagande på en av mina kurser eller varför inte börja med en LinkedIn-föreläsning? Jag är som 100 personer av 56 miljoner användare på LinkedIn i Europa utvald till Linkedins Creator Program. Välkommen till kursen där du lär av världsmästaren i sociala medier.

Här kommer ni till mina böcker