Boka bästa moderatorn till ditt event

Bästa moderatorn - Frida Boisen

Bästa moderatorn? Flera kunder återkommer till Frida Boisen när de vill arrangera sitt årliga event. ”Massor av positiv energi, så påläst och proffsig, och bär hela eventet med stringens och humor”, är några av omdömena Frida fått.

En moderator är programledaren för just ditt event. Med andra ord – den magiska länken mellan arrangören, talarna och publiken. En riktigt bra moderator lyfter varje kongress, branschdag, konferens, mässa eller ledningsdag till helt nya nivåer. Moderatorn underhåller, leder och styr hela eventet för att alla inblandade ska få en fantastisk upplevelse. Och när jag modererar brinner jag för att få publiken engagerad och involverad. Alla på plats får massor av positiv energi, jag underhåller med humor och såklart ser till att vara riktigt påläst. På det viset blir jag den bästa guiden som leder såväl besökare som talare med trygg hand genom dagen.

Moderatorn som lyfter eventet

En riktigt proffsig moderator är med hela vägen från början och in i mål. Jag bollar gärna upplägg med arrangörsgrupp i god tid innan eventet. Och självklart bjuder jag på tips och smarta grepp som lyfter hela dagen. Som alla rutinerade eventarrangörer vet gör det en enorm skillnad det göra att ha en riktigt proffsig moderator som leder hela dagen. Som underhåller publiken, som får paneler att lyfta, med smarta frågor och självklart presenterar upp och tackar samtliga talare och kanske viktigast av allt: Är beredd att lösa precis allt.

En proffsig moderator är också en perfekt debattledare

Den främsta anledningen till att det är bra att ha en moderator på sitt event är för att man som arrangör slipper vara nervös för att något ska gå fel. Sånt löser en proffsig moderator. Du får också en helt annan nivå på helhetsupplevelsen, på frågor till de medverkande på scen, du får också humor och underhållning som höjer upplevelsen. Och självklart levererar din moderator ett manus som gnistrar. Dessutom: Ska du ha en panel med experter på scen? Då behöver du en professionell debattledare som vet hur man på ett smidigt sätt fördelar ordet, ställer intressanta följdfrågor eller bryter av vid rätt tillfälle.

Fördelen att ha en rutinerad tv-programledare som moderator

Moderator och prisad programledare från tv

Jobba med ett proffs. Frida Boisen är en välkänd programledare från tv. Här från Kristallenprisade Trolljägarna med Robert Aschberg.

Jag har agerat moderator flera gånger på allt ifrån internationella flerdagars kongresser, branschevent med tusentals deltagare eller för den delen företagsevent och lanseringar. Självklart både live, digitalt i studio eller i hybrida format. Målet är alltid glasklart: Att få göra just ditt event till en succé. Och för mina uppdragsgivare och publiken känns det förstås lyxigt och tryggt att jag har gedigen erfarenhet av att har programlett flera tv-program. På det viset känns det som om vi känner varandra från start. Många känner igen mig som programledare för Lyxfällan och Kristallenvinnande Trolljägarna. Dessutom är jag en av Sveriges mest erfarna publicister och journalister.

Välj en moderator som är en prisvinnande journalist

Som journalist är fördelen att ha en bred allmänbildning och jag är snabb på att läsa in mig på spetskompetens och förstå sammanhang. Jag är snabb på att sätta mig in i olika frågor och vara beredd på precis allt. Jag är alltid påläst på ämnet och har förstås en rad initierade frågor med mig upp på scen, men är samtidigt också beredd på att improvisera. Det är ju livskänslan vi alla vill åt. Att faktiskt lyssna på vad personen på scenen säger. Och ställa intressanta, roliga och tankeväckande följdfrågor.

På så vis blir min bakgrund  som journalist, publicist och chefredaktör på några av Sveriges största tidningar och tv-kanaler något som gör att jag kan mina ämnen. Jag är alltid påläst, är orädd och van att blixtsnabbt plocka upp en fråga och att tryggt, påläst och underhållande, styra prominenta paneler.

Rätt programledare maxar eventet med 100 % energi

Frida Boisen är en av Sveriges mest populära moderatorer – fem år i rad.

Jag älskar att involvera publiken, engagera, tända den där gnistan från start. För mig är det viktigt att få alla på plats att känna sig betydelsefulla. Och såklart att hålla energin, engagemanget, skärpan, underhållningsnivån och frågorna på topp hela vägen i mål. Jag brinner ju för att publiken ska gå ifrån eventet med massor av nya insikter och massor av inspiration. Samtidigt som jag vill att alla stjärnor på scen ska känna sig trygga och bli sina absolut bästa versioner av sig själva på scen.

I utvärderingar lyfter kunder fram att publiken från start blir på gott humör av min positiva energi och mitt sätt att engagera och involvera alla i rummet. Och att jag får alla att slappna av. Det är ju då det blir riktigt bra och roligt för alla.  Jag brinner för att varenda en i publiken ska bli intresserad, nyfiken, lära sig. Och att stjärnorna på scen ska stråla och vara sitt allra bästa jag.

Bästa moderatorn är beredd på allt

Allt kan hända live! Det är lätt att vara moderator när allt fungerar enligt plan, men handen på hjärtat – det är sällan precis allt går exakt som man tänkt sig. När det oväntade händer får du ett fantastiskt värde av att ha ett proffs som leder ditt event. Jag vet hur man vänder teknikstrulet till något positivt. Och när andra handsvetts ser jag jag en möjlighet att passa på att köra en rolig interaktiv övning med publiken, få alla att skratta med.

Men är du verkligen beredd på allt som moderator?

Haha, ja nästan. Vad gör man exempelvis när man har 2000 personer i en av landets största eventarenor och en av landets bästa komiker som skulle avsluta hela tvådagarskongressen har fastnat på ett tåg? En förberedd moderator har alltid en extra föreläsning, en övning eller en dans i bakfickan. Själv fick jag förstås tusentals i publiken att ställa sig upp och dansa och sjunga och när komikern väl kom fick han den största och varmaste applåd med stående ovationer han någonsin upplevt.

Boka bästa moderatorn och bästa talaren – allt i ett?

Jo, du läste rätt i stycket ovan. Jag är inte bara en supererfaren moderator  – jag är också en av landets mest bokade talare. Jag föreläser om flera olika ämnen, med min expertis inom journalistik, kommunikation, digitalisering, sociala medier, förändring och för den delen psykisk ohälsa, då jag har erfarenheter av psykisk ohälsa som nära anhörig. En av mina mest bokade föreläsningar just nu är Våga våga – så driver vänder du utmanande förändring till framgång.  Eller för den delen Digital succé och Berätta aldrig det här. Jag skräddarsyr självklart efter dina behov.

Live, hybrid eller digitalt event?

Du vet självklart bäst vilket slags event just du vill ha. Externt event för tusentals besökare i flera dagar? Eller ett intimt med bara er ledningsgrupp? Vill ni ha det enbart live på plats, eller enbart digitalt – eller ett hybridevent där vi har deltagare som kollar upp sig från hela världen? Jag är supervan vid alla varianter. Och har så mycket erfarenheter och knep med på hur man engagerar publik i flera städer och länder samtidigt.

Små detaljer som gör hela skillnaden

Tips och övningar som gör att alla är superengagerade och får vara en del av eventet oavsett om man deltar hemifrån eller är på plats. Och för mig är det en självklar del av moderatorskapet att bjuda på mina bästa tips till dig som arrangör eller producent. Bjud gärna in mig tidigt i processen så kan jag komma med input på allt ifrån fantastiska gäster, talare och paneldeltagare på scen eller i studion. Eller för den delen – tipsa om hur hur vi kan slipa eventet till än en bättre och tightare upplevelse med enkla knep.

Moderera på engelska? Självklart!

Söker du bästa moderatorn på engelska? Välj någon som talar språket obehindrat. Det gör skillnad. Jag är flytande på engelska och bodde utomlands redan som sextonåring i Jakarta, Indonesien och uppträdde på Indonesiens största scen. Jag har såväl programlett internationella galor, flerdagarskongresser, event samt uppträtt på engelska. På den gedigna listan finns event i såväl San Francisco, Washington DC, Stockholm, Miami, Sao Paulo, Madrid, Warsawa, Helsingfors, Budapest, bara för att nämna något.

Boka bästa moderatorn – som också är en underbar sångerska

Frida Boisen är en flerfaldigt prisad sångerska. Här på Cirkus i Stockholm mottar hon stående ovationer.

Visst är det praktiskt om moderatorn också råkar vara en fantastisk sångerska? Och när du bokar mig får du faktiskt både och. Jag har uppträtt med: Habaneran ur Carmen på Grävkongressen på Svenska mässan i Göteborg, Gabriellas sång på Cirkus och The winner takes it all på INMA Congress i Washington DC. På samtliga event till stående ovationer. Och på reportoaren finns såväl pop, musikal, smäktande ballader som schlager på min repertoar.

Bästa moderatorn analyserar sin målgrupp & går igenom förväntningar

Kontakta mig gärna tidigt inför event. Jag bjuder gärna i samråd med kund, eventbyrå, produktionsteam på mina bästa tips som brukar få eventen att lyfta ytterligare. Dessutom kan jag ge input på mix av talare, hur man kan få eventet än mer levande med interaktiva verktyg, små detaljer inför event, under och efter, som lyfter upplevelsen. Samtidigt är jag en mästare på improvisation – så är ditt event bara runt hörnet: Inga problem! Jag är effektiv och snabb.

Så hör av dig – vi löser det!

Är du intresserad av att boka mig som moderator eller konferencier på ditt event?

Kontakta mig